Βγήκε ο μπόγιας στην Καβάλα

Στην κυριολεξια, αυτο συμβαινει. Η δημοτικη αρχη της Καβαλας, αποφασισε να περισυλλεξει τα αδεσποτα της περιοχης της, με τον πιο βαναυσο τροπο.

Ο μπογιας βγηκε παγανια λοιπον και αρχισε να περισυλλεγει ζωα αδεσποτα, χρησιμοποιωντας πνιχτες, σερνοντας τα με αυτους, με αποτελεσμα επανω στη δικαιολογημενη αντιδραση τους και στον τρομο τους γι’ αυτο που τους συνεβαινε, να αρχισουν να δαγκωνουν τους πνιχτες, να τραυματιζονται, να σπανε τα δοντια τους και το δραμα να σταματαει, μονο οταν ο κοσμος αρχισε να φριττει απο αυτη τη διαδικασια…

… Και αυτο συνεβη στο κατα τ’ αλλα “εκπαιδευμενο” προσωπικο της δημαρχου της Καβαλας, η οποια εσπευσε να κανει δηλωσεις για το προσωπικο της.

Ο μπογιας λοιπον, δεν ειναι εκπαιδευμενο προσωπικο. ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΓΙΑΣ… Και χρησιμοποιει οτι μεσο χρησιμοποιουσε ανεκαθεν ο μπογιας, για να πιασει ενα ζωο.

Θεωρουμε οτι για να εισαι μπογιας, πρεπει να εισαι και διεστραμμενο μυαλο και να μισεις τα ζωα. Κατι σαν το δημιο. Διοτι κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν μπορει να φερθει ετσι, σε κανενα ζωντανο πλασμα. Μονο ο ανισορροπος μπορει να κακοποιησει ενα ζωο κατα αυτον τον τροπο.

Αληθεια, πως δεν καταγραφηκε αυτο το γεγονος απο τα ΜΜΕ ως κακοποιηση ζωου??? Αυτοι που ευαγγελιζονται τον τελευταιο καιρο τις κακοποιησεις ζωων, που ειναι???

Η κακοποιηση ζωου δεν ειναι μεμονωμενο γεγονος, οταν κανεις θελει πραγματικα να ασχοληθει και να αναδειξει το θεμα, να δινει πληρεις ειδησεις και να μην αποσιωπα τα κακως κειμενα κανενος. Ακομα και αν αυτος ειναι δημαρχος.

Επισης και κατι αλλο εδω, που συμβαινει παλι απο τα ΜΜΕ σε ορισμενες περιοχες: Κατα καιρους βγαινουν καποιοι και θορυβουν τον κοσμο με τα ταχα επιθετικα ζωα, λες και αυτοι ειναι σε θεση να κρινουν τι ειναι το καθενα και τι δεν ειναι. Αλλα πως να διαμορφωσεις την κοινη γνωμη, οταν τελεις το επαγγελμα σου κατω απο τα συμφεροντα καποιου???

Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα. Καταδικαστε το περιστατικο της Καβαλας, αναδεικνυοντας το ως κακοποιηση ζωου απο τα ΜΜΕ. ΤΟΛΜΑΤΕ???

… Και βεβαια, οσοι εμπλεκονται σε αυτο, να εχουν την αντιμετωπιση του νομου που αφορα τετοια περιστατικα. Του… αυστηρου… νομου…

Να πεσουν λοιπον βροχη οι μηνυσεις στο δημο Καβαλας. Τελικα καταληγει κανεις στο συμπερασμα του “ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΓΙΕΣ”. Οπου τους δειτε, βγαλτε το ζωο απο τον πνιχτη, φορεστε το κολλαρο στο λαιμο τους και συρτε τους στο δρομο κανα δυο μετρα, για να δουν τη γλυκα. Στην πορεια και αφου δεν θα μπορουν να τον δαγκωσουν για να σπασουν τα δοντια τους, χερακια δοξα το Θεο, εχετε. ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ… ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Γιατι ο κοσμος θα εξαγριωθει τοσο, οσο δεν φανταζεστε…

… ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ… ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ, ΖΟΥΓΚΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΜΠΟΓΙΑ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ… ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Καποτε μας ειπε καποια γιαγια, σε μια επαρχια μια κουβεντα, που οταν την ακουσαμε, γελασαμε. Τη λεμε ακριβως οπως μας την ειπε… Και βεβαια δεν εννοουσε το κατα τ’ αλλα συμπαθεστατο θηλαστικο… Εννοουσε το διποδο. “Το γουρουνι, παιδακια μου, ξερει μια γλωσσα. Κανει γκουτς. Οτι και αλλο να του πεις, δεν θα σε ακουσει… Και αν θελεις να το αντιμετωπισεις, πρεπει να γινεις εναμισυ γουρουνι”.

Ποσο δικιο ειχε… Μια αλλη γιαγια, με τη σοφια που της παρειχε η εμπειρια του τοπου της. Γιατι παραπερα δεν ειχε παει ποτε στη ζωη της. Τωρα μονο που δεν γελαμε με αυτο. Τωρα ειναι η ωρα να το εφαρμοσουμε.

ΟΙ ΔΗΜΟΙ-ΔΗΜΙΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ… ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΓΙΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΟ. ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΙ ΕΣΩΘΕΝ, ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ.

ΧΑΡΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ. ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ.-

Διαβαστε περισσοτερα εδω:

http://www.dailynewsgr.com/portal/ellada/item/978-agriakakopoihshkavala23092014

©ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ