Τα προεκλογικά "χαρισμένα" πρόστιμα

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών, βούιζε κυριολεκτικά η πόλη από συζητήσεις μεταξύ καταστηματαρχών εστίασης, πως ο υποψήφιος τότε δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, είχε δεσμευτεί πως θα δείξει επιείκια σχετικά με τα πρόστιμα σε καφέ-μπαρ-εστιατόρια, σχετικά με παραβάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα και για τις μηνύσεις λόγω όχλησης από περίοικους.

Δηλαδή, όταν παραδείγματος χάρη ένα μπαρ σε κατοικημένη περιοχή δεχόταν καταγγελία για υπερβολίκη φασαρία λόγω μουσικής ή ακόμη και από την ένταση των συζηήσεων των θαμώνων (…), ο δήμαρχος θα “έκανε τα στραβά μάτια” καθώς κατανοεί την ανάγκη των επιχειρήσεων αυτών να δουλέψουν και να βγουν τα μεροκάματα μέσα στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που ζούμε.

Όμως, τα γεγονότα αποδεικνύουν εντελώς το αντίθετο.

Πρόσφατα, γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Αγ. Ονουφρίου Βόλου (εστιατόριο – pool bar) δέχτηκε καταγγελία και μύνηση από κατοίκους της περιοχής για φασαρία. Η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργεί χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο.

Ο δήμαρχος σε αυτή την περίπτωση δήλωσε πως “δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στο Νόμο”. Και είναι προφανές πως η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν δικαιούται να παραβλέπει τη νομοθεσία. Όμως είναι επίσης προφανές πως για ακόμη μια φορά μια μερίδα πολιτών – ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, “τσίμπησαν” σε μια κάλπικη προεκλογική υπόσχεση. Άλλωστε από τις πρώτες ημέρες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, τα πρόστιμα “σάρωσαν” κυριολεκτικά τα καταστήματα της οδού Κουμουνδούρου, και ούτε εκεί υπήρξε καμιά προεκλογική υπόσχεση να προστατέψει τους καταστηματάρχες από το Νόμο.

Ηλέκτρα Προσήλια