Πού πάνε τα αδέσποτα;

Ξεκίνησε η περισυλλογή των 140 αδέσποτων σκύλων από τα κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου εν όψει Χριστουγέννων και κατόπιν αναγγελίας του δημάρχου.

Στην περισυλλογή συμμετέχει και ο ιδιώτης ιδιοκτήτης εγκατάστασης φιλοξενίας στον Μαυρόλοφο Αλμυρού όπως και “εθελοντές μπόγιες”.

Από κει κι έπειτα επικρατεί “αλαλούμ” . Κάποιοι ισχυρίζονται πως τα αδέσποτα καταλήγουν στο Μαυρόλοφο, όπου όμως δεν χωράνε να φιλοξενηθούν 140 σκυλιά, εκτός και αν “παστωθούν” πολλά μαζί ανά κλουβί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα αδέσποτα μεταφέρονται στο δημοτικό άσυλο στις Γλαφυρές.

Πού πάνε τελικά τα αδέσποτα; Και πότε έγινε επίσημη καταγραφή των αδέσποτων σκύλων του καλλικρατικού δήμου Βόλου;

Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα τόσο από πλευράς δήμου όσο και από φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο δήμαρχος δεσμεύεται για την σωστή περίθαλψη και φιλοξενία των αδέσποτων.

Εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων δίνουν άλλες απαντήσεις. Κάποιοι που λειτουργούν με εκδηλώσεις τύπου “γκαλά” για “τα καημένα τα ζωάκια” ισχυρίζονται πως τα αδέσποτα θανατώνονται επί τόπου. Άλλοι πως όντως μεταφέρονται στον Μαυρόλοφο, όπως δηλώνει ο δήμαρχος, και πως η εγκατάσταση έχει επεκταθεί και υπάρχει χώρος για τα αδέσποτα που κατόπιν θα αφεθούν ελεύθερα στα όρια του δήμου. Άλλοι πως μεταφέρονται στο καταφύγιο στις Γλαφυρές.

Φιλόζωοι πολίτες σε κατάσταση πανικού καταγγέλουν κακομεταχείριση των ζώων κατά την περισυλλογή. Παρόλαυτά για το τελευταίο δεν υπάρχουν ντοκουμέντα (φωτογραφίες, επώνυμη καταγγελία, βίντεο κλπ)

Άλλοι πολίτες πριν ξεκινήσει καν η περισυλλογή των αδέσποτων ισχυρίζονταν πως πλέον χαίρονται που άδειασαν οι δρόμοι από τα αδέσποτα…

Κανείς όμως σε όλα αυτά δεν έχει ασχοληθεί με τους ασυνείδητους που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους στο δρόμο, οι οποίοι δεν παύουν να υπάρχουν.

Τέλος, κανείς στην πόλη δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην υπόθεση, ούτε μπορεί να αποφασίσει αν τελικά αποτελεί πανάκεια ο εγκλεισμος των ζώων σε κλουβιά και το πώς θα λειτουργήσει το απαραίτητο πρόγραμμα υιοθεσίας όλως αυτών των αδέσποτων ώστε να μην χρειάζεται να βρίσκονται σε άσυλα.