Βιασμοί αγοριών μπροστά στις μητέρες των παιδιών στη στρατιωτική αμερικάνικη κόλαση

Καινούργια στοιχειά και αναφορές για βασανιστήρια ανηλίκων στη φυλακή του Αμπού Γκραιμπ στο Ιράκ ….βιασμοί αγοριών μπροστά στις μητέρες των παιδιών στη στρατιωτική αμερικάνικη κόλαση στο Ιράκ ..
———————
(από άλλο άρθρο)
Μαρτυρία ενός βασανιστή: Δεν θα συγχωρεθώ ποτέ για το Αμπού Γκράιμπ

”Δεν χρειαζόταν να είμαι πια ο πρώην ανακριτής του Άμπου Γκράιμπ. Ήμουν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο.

Δεν είμαι όμως. Ήμουν ανακριτής στο Άμπου Γκράιμπ. Βασάνιζα.

Τελικά ενθάρρυνα τους φοιτητές να βρουν τις φωτογραφίες του Αμπού Γκράιμπ και να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους. Μιλήσαμε πολύ για τα βασανιστήρια που γίνονταν και τους έδειξα και κάποια από τα δικά μου γραπτά. Με αποκαλούν ακόμα “καθηγητή” , αλλά υποψιάζομαι πως δεν με θεωρούν πια.

Απόψε η Γερουσία έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση για τα βασανιστήρια. Πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν από όσα περιλαμβάνει: πληθώρα αναφορών για εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου ακόμα και μία εβδομάδα, φριχτά και εξευτελιστικά βασανιστήρια που αποκαλούνταν “κλίσματα”. Δεν εξεπλάγην. Σας διαβεβαιώνω πως έγιναν κι άλλα. Πολλά παραμένουν ακόμα απόρρητα.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν διαβάσει την έκθεση. Οι περισσότεροι δεν θα την διαβάσουν ποτέ. Παραμένει όμως μια μόνιμη υπενθύμιση του κράτους που κάποτε υπήρξαμε. Στο μέλλον σε κάποια τάξη, ο καθηγητής θα ζητήσει από τους φοιτητές να διαβάσουν για όλα όσα αυτή η χώρα έκανε στις αρχές του 21ου αιώνα. Θα τους δώσει αποσπάσματα από την έκθεση της Γερουσίας για τα βασανιστήρια. Θα υπάρξουν κενά βλέμματα και απαθή χασμουρητά. Θα υπάρξουν εργασίες και μελέτες. Οι φοιτητές θα μάθουν ότι η χώρα τους δεν τους κάνει πάντα περήφανους.

Έρικ Φαιρ, βετεράνος του Αμερικανικού Στρατού.
http://www.mintpressnews.com/classified-evidence-us-sold…/…/