Η σκληρή πραγματικότητα 70 έγκλειστων σκύλων στο καταφύγιο του Βόλου (video)

Επισκεφτήκαμε το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στις Γλαφυρές Βόλου. Στη βιντεοσκόπηση έγινε πλήρης καταγραφή των ζώων που ζούνε έγκλειστα σε κλουβιά κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μία από τις 2 εθελόντριες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση και φροντίδα των ζώων στο καταφύγιο, τα σκυλιά αριθμούν 70 στο σύνολο, ενώ οι θανάτοι από μόρβα ήταν μόνο σε 8 περιστατικά.

Η εθελόντρια αναφέρεται στις ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό του καταφυγίου, στις ανάγκες των ζώων, στην αδιαφορία της δημοτικής αρχής και στους λάθος χειρισμούς της απέναντι στο ζήτημα “αδέσποτα”, που κατέληξαν στην κυριολεκτική εξαφάνιση τουλάχιστον 50 σκυλιών, όπως και στο ότι το καταφύγιο πρέπει να παραμείνει δημοτικό και όχι να το αναλάβει κάποιος ιδιώτης μέσω διαγωνισμού (όπως αναμένεται να συμβεί μετά από την εκκίνηση διαγωνισμού ανάληψης του καταφυγίου), καθώς θα αντιμετωπίζει κερδοσκοπικά το καταφύγιο και όχι με ενδιαφέρον προς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης των σκυλιών.

Στο video που ακολουθεί αποτυπώνεται η σκληρή πραγματικότητα 70 έγκλειστων σκύλων στο καταφύγιο του Βόλου μία καθημερινή μέρα.

Σημειώνουμε πως λόγω της συχνής καθαριότητας των κλουβιών, τα σκυλιά διαμένουν σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και χαμηλών θερμοκρασιών, λόγω υψομέτρου περιοχής. Πολλές φορές τη νύχτα οι θερμοκρασίες πέφτουν υπό του μηδενός, ενώ τα σκυλιά δεν βγαίνουν ποτέ από τα κλουβιά τους, παρα μόνο για θεραπεία.

Παρολαυτά, όπως θα διαπιστώσετε στο video που ακολουθεί, η ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή είναι έντονη.