Βρυχάται για να διώξει τον φόβο του…

Διαβάσαμε αρκετά το τελευταίο διήμερο. Κάλεσμα σε αντιεξουσιαστές για συνεργασία στο θέμα της άρδευσης – την επόμενη μέρα τους αποκάλεσε “πορτοφολάδες, μαχαιροβγάλτες, τροφίμους της αστυνομίας”, ενώ τενεκέδες ξεγάνωτους αποκαλεί Πατσιαντά, Κλημόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επειδή “συνεργάζονται” με τους προαναφερθέντες.

Βέβαια, οι παραπάνω χαρακτηρισμοί βασίζονται σε φωτογραφικό υλικό, (εκτυπωμένες φωτογραφίες από κινητό) το οποίο ο δήμαρχος στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου επιδείκνυε ένα προς ένα τα πρόσωπα των συγκεντρωμένων πολιτών στα ΜΜΕ και ισχυριζόταν πως γνώριζε αναλυτικά το “εγκληματικό τους παρελθόν”. Επιδείκνυε επίσης ως επιχείρημα το κάλεσμα που υπάρχει αναρτημένο για αύριο Παρασκευή σε συγκέντρωση στη σελίδα του indymedia.

Ανέφερε δε πως βρέθηκαν καδρόνια και πέτρες κρυμμένα στο πάρκο και ισχυρίστηκε πως ήταν τοποθετημένα από ομάδες αντιεξουσιαστών, και έτσι δικαιολόγησε την ανάγκη της έντονης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ, αύριο Παρασκευή, στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Και πώς αλλιώς να αντιδράσει, όταν βλέπει τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων να μην βάζουν πλάτη στα σχέδιά του και να εκφράζουν τη φωνή των κατοίκων των περιοχών που εκπροσωπούν; Μα αυτή δεν ήταν και εξ αρχής η θεσμική τους δέσμευση και υποχρέωση;

Για απόψε το βράδυ, έχει γίνει κάλεσμα όλων των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της πλειοψηφίας για να συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης της αυριανής συγκέντρωσης έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ.

“Είστε τραμπούκοι και περιθωριακοί” “Πάρτους όλους μέσα αυτόφορο, φέρε τα ματ” “Καλά σας έκανε ο Σκοτινιότης” και άλλα πολλά “στολίδια”.

Τώρα βρυχάται και έχει ανοίξει πυρά κατά πάντων. Πολιτών, πολιτικών χώρων, Προέδρων τοπικών συμβουλίων, μέχρι και ότι θα παραιτηθεί (απείλησε).

Βρυχάται, όποιος φοβάται…για να φοβηθεί λιγότερο…

Ηλέκτρα Προσήλια