Bullying σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου και συγκάλυψή του

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο mycitynet.gr έγινε καταγγελία από γονείς μαθήτριας της Α’ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, η οποία έγινε μάρτυρας άγριου περιστατικού bullying.

Συγκεκριμένα, 6χρονος μαθητής έπαιζε με μπάλα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, όταν τον πλησίασαν 5 συμμαθητές του και απαίτησαν να τους δώσει την μπάλα. Ο 6χρονος αρνήθηκε και τότε οι συμμαθητές του άρχισαν να τον χτυπάνε μέχρι που του έσπασαν το πόδι.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ένα άλλο παιδί ξεγυμνώθηκε πάλι από συμμαθητές του.

Η ομάδα που τρομοκρατεί συμμαθητές τους είναι επίσης μαθητές της Α’ Δημοτικού.

Για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί ο Διευθυντής του Σχολείου. Παρολαυτά, σε ερώτηση συναδέλφου σχετικά με το ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να λυθεί το πρόβλημα, ο Διευθυντής στάθηκε αρνητικός και προέτρεψε τα ΜΜΕ να μην ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά να αφήσουν τους εκπαιδευτικούς του 12ου Δημοτικού Σχολείου να το λύσουν μόνοι τους.

Γιατί λοιπόν ο Διευθυντής δεν επιλήφθηκε του θέματος τόσο καιρό, αφού οι γονείς που καταγγέλουν αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τα περιστατικά είναι πολλά και ακραία;

Το συγκεκριμένο σχολείο έχει δείξει και παλιότερα τέτοια δείγματα γραφής σύμφωνα με πληροφορίες αποφοίτων.

Ευθύνες για τέτοια περιστατικά φέρει τόσο η Διεύθυνση του σχολείου, όσο και η Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πανελλαδικά όμως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ξεχωρίζουν οι εκπαιδευτικοί που επεμβαίνουν σε περιστατικά bullying και δεν κάνουν τα στραβά μάτια, δεχόμενοι μάλιστα κριτική από τους συναδέλφους τους “πού πας και μπλέκεις;” “μην ανακατεύεσαι” κ.α.

Είμαστε σίγουροι πως οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που συγκαλύπτουν εγκληματικά τέτοια περιστατικά, δηλώνουν συγκλονισμένοι για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.