Η δίκη του trafficking…

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε σήμερα ο ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας φούρνων ο οποίος δικάζεται για την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.

Ο 46χρονος επιχειρηματίας δήλωσε ερωτευμένος με μια γυναίκα από τη Ρουμανία την οποία έφερε στην Αθήνα για να εργαστεί στους φούρνους ιδιοκτησίας του.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως αυτή δεν επιθυμούσε να δουλεύει σε φούρνο και για χάρη της,  ασχολήθηκε με τη νύχτα και άνοιξε τα νυχτερινά κέντρα με strip show.

Σχετικά με την γυναίκα η οποία έκανε την καταγγελία και οι μαρτυρίες της συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης δήλωσε πως είναι ψέμματα και πως πρόκειται για πρώην υπάλληλό του που δημιουργούσε προβλήματα, την απέλυσε και η πράξη της είναι εκδικητική.

Για την ίδια υπόθεση κατηγουρούνται εκτός από τους δύο επιχειρηματίες, ακόμη 21 άτομα μεταξύ των οποίων υπάλληλοι των κέντρων και δύο χορεύτριες.

Οι λεπτομερειες της δικογραφίας: Στη δικογραφία για την υπόθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων πως οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων, και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω του γραφείου “ευρέσεως εργασίας”, με την επωνυμία WEST LINE με ιδιοκτήτρια την Ν.Μ.   Εκμεταλλευόμενοι δε την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση, και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.

Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν, είτε είναι ιδιοκτησίας τους.

Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, με την έκδοση πλαστών λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους, και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) ALCATRAZ και STAR, που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της ο ικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους.

Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία DESENA LIMITED, με έδρα την οδό Ιουλιανού αρ. 72-76 στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα, και ως νόμιμοι εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες αυτών εμφανίζονταν “αχυράνθρωποι”, οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής».

Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης νομιμοποιούνταν μέσω εταιρείας αρτοποιίας, που ήταν εκείνη την περίοδο ιδιοκτησίας των δύο αδελφών ενώ πλέον είναι στο όνομα της μητέρας τους. Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επίσης γιατί άνοιξε offshore εταιρεία και υποστήριξε πως το έκανε έπειτα από συμβουλή του λογιστή του.

Ο αδελφός του 46χρονου πάντως απέδωσε την «έκταση» που έχει λάβει η υπόθεση στον πόλεμο από ανταγωνιστές αρτοποιούς και υπερασπίστηκε τον αδελφό του λέγοντας πως ήταν λάθος που έμπλεξε με αυτή τη γυναίκα.

Όλοι οι συγκατηγορούμενοι των δύο επιχειρηματιών αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται και επιμένουν πως δεν εμπλέκονται με σωματεμπορίες και σεξουαλική εκμετάλλευση, και ότι ήταν απλοί εργαζόμενοι που δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα.   Οι μαζικοί αυτοί ισχυρισμοί φάινεται πως προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην πρόεδρο η οποία φέρεται να είπε: «Τελικά παρθεναγωγείο ήταν εκεί μέσα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου.

Πηγή: www.lifo.gr