Ασπρόπυργος : Επίθεση χρυσαυγιτών και ΜΑΤ στην μοτοπορεία έξω από τα ΕΛ.ΠΕ.

Σύμφωνα με τηλεφωνική ανταπόκριση της mpalothia η συμμετοχή στην μοτοπορεία ήατν μεγάλη με πάνα από 200 μηχανάκια και πολλά αυτοκίνητα. Τα ΜΑΤ είχαν κάνει μπλόκο πάνω στην εθνική οδό μετά τον Ασπρόπυργο για να μην φτάσει η πορεία στα ΕΛ.ΠΕ. και η μόνη δικαιολογία που είπαν ήταν πως «η πορεία είναι προκλητική».

Περίπου στις 13:40 ξεκίνησε ξανά η μοτοπορεία και έφτασε στα ΕΛ.ΠΕ. όπου η είσοδος ήταν κλεισμένη από κλούβες και ΜΑΤ. Μετά το πρώτο μπλόκο των ΜΑΤ ξεκίνησαν να ακολουθούν την μοτοπορεία ομάδες Δέλτα και να βρίζουν τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Στη γέφυρα Ασπροπύργου κοντά στα γραφεία της ΧΑ όπως περνούσαν τα μηχανάκια εμφανίστηκαν χρυσαυγίτες  (περίπου 50) που κρύβονταν πίσω από θάμνους ενώ είχαν μαζί τους τελάρα με πέτρες, γκλομπ και παλούκια και ξεκίνησαν να τις πετάνε μαζί με άλλα αντικείμενα σε μηχανάκια ενώ τους απαντούσαν οι αντιεξουσιαστές που σταμάτησαν μπροστά τους. Υπήρξε συμπλοκή σώμα με σώμα με τους χρυσαυγίτες, που η πρώτη τους γραμμή ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και αφού πρώτα άνοιξαν τα ΜΑΤ που κρύβονταν οι χρυσαυγίτες από πίσω τους σε θάμνους, αμέσως μετά επιτέθηκαν και αυτά στους αντιεξουσιαστές, υπερασπίζοντας τους χρυσαυγίτες με πολύ ξύλο, κρότου λάμψης και χημικά. Μάλιστα γνώριζαν ότι υπήρχαν χρυσαυγίτες στην περιοχή γιατί ακούστηκε από τους ασυρμάτους τους.

Κάποιοι αντιεξουσιαστές τραυματίστηκαν ενώ ένας άντρας πήγε στο νοσοκομείο χτυπημένος σοβαρά.

Μπροστά στην συντονισμένη επίθεση ΜΑΤ και φασιστώνχρυσαυγιτών τα μέλη της μοτοπορείας οπισθοχώρησαν και έμειναν 3 ή περισσότερα σταματημένα μηχανάκια πίσω, στα οποία έβγαλαν το μένος τους οι χρυσαυγίτες σπάζοντας τα. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να πάρουν τις σπασμένες μηχανές αλλά τους επιτέθηκαν πάλι τα ΜΑΤ με ξύλο και χημικά.

Η μοτοπορεία είχε αποσυρθεί έξω από ένα κοντινό στρατόπεδο και τώρα επιστρέφει έξω από τα ΕΛ.ΠΕ.

15:52 Αποχωρούν σταδιακά οι κλούβες μπροστά από τα ΕΛ.ΠΕ.

Mpalothia