Ο "άφθαρτος παληκαρισμός" των 11 μηνών

Και ενώ δημοσιεύτηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για βαρύτατα κακουργήματα σε σχέση με την υπόθεση «Koriopolis» ο δήμαρχος Βόλου, τα πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού από πλευράς του δεν έπαψαν.

Ξαφνικά εκδηλώθηκε η ευαισθησία για την διατροφή των έγκλειστων αδέσποτων σκύλων της πόλης και εντελώς “ακτιβιστικά” (όπως γράφει και σχετικό δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα), “Με συνοδεία επτά … αδέσποτων σκυλιών μετέβη σήμερα το πρωί στο γραφείο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Βόλο, ο δήμαρχος της πόλης, κ. Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση έγκρισης του εντάλματος για την αγοράς ζωοτροφών.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπέος, μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με την Επίτροπο, από Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, κάλεσε – με ειρωνική διάθεση – τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να υιοθετήσουν τα αδέσποτα, ενώ ο ίδιος – όπως είπε – προτίθεται να πάρει 15 σκυλιά στο σπίτι του!

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μπέος δήλωσε:

«Αναγνωρίζω ότι κάπου η Επίτροπος έχει ένα δίκιο, καθώς οι Νόμοι και οι διατάξεις της δένουν τα χέρια. Να μην ξεχνάμε όμως ότι είναι αυτοί οι Νόμοι που κατάντησαν εδώ τη χώρα μας, στη φτώχια, την εξαθλίωση, τη διαφθορά και τα σκάνδαλα.
Σήμερα ήρθα εδώ για να εκφράσω την αγανάκτησή μου, καθώς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έγινε ένας διαγωνισμός για την περισυλλογή αδέσποτων, καλώς ή κακώς τον πήρε ένας ιδιώτης που επί 4,5 μήνες μένει απλήρωτος, γιατί πότε ο Πατσιαντάς και πότε ο Δούρας, κάνουν ενστάσεις. Γι αυτό έφερα κι εγώ τα σκυλιά, να υιοθετήσει μερικά η Επίτροπος, να πάρουν και αυτοί, να πάρω καμιά δεκαριά κι εγώ μήπως έτσι λυθεί το πρόβλημα. Τελικά συζητήσαμε με την Επίτροπο, θα φέρουμε μια τροποποίηση τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση.
Είναι ντροπή και ο κόσμος δίκαια διαμαρτύρεται. Αντί να συνεργαζόμαστε για την πόλη, έχουμε τους Πανευρωπαϊκούς του Μπάσκετ, ακολουθεί το παγκόσμιο του πόλο γυναικών, έχουμε και τους Πατσιαντάδες και το Δούρα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αυτοί οι άνθρωποι μισούν την πόλη μας»

Παράλληλα στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο έσπευσε να τονίσει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πως αυτός για πάντα θα κυβερνά και πως μέχρι τις επόμενες εκλογές, η αντιπολίτευση θα στέκεται απέναντι και λίγο πολύ, αφού θα κάνει ο ίδιος και η παράταξή του, ότι “γουστάρουν”, οι απέναντι θα “συμμορφωθούν” και “θα βγάλουν τον σκασμό”.

Όσον αφορά το Πρωτάθλημα Μπάσκετ “Το ποσό των 2.500 ευρώ έλαβε ο παρουσιαστής της τελετής έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που έγινε στο Βόλο, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας. «Όλες οι δαπάνες έπιασαν τόπο και οι άνθρωποι της FIBA έμειναν ενθουσιασμένοι», υποστήριξε ο κ. Βλιώρας απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις δαπάνες της διοργάνωσης(thessalia tv)”.

Η μετάδοση δε του σχετικού σποτ, έγινε από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, συνιδιοκτησίας του αντιδήμαρχου κ. Πέγιου.

Άλλωστε η δημοτική αρχή επέλεξε από που θα μεταδοθεί το διαφημιστικό σποτ…

Συνεπώς η τακτική του “κάνω ότι γουστάρω κι άμα σ’ αρέσει” εξακολουθεί να βασιλεύει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και στην συνολικότερη διαχείριση θεμάτων που αφορούν το δήμο.

Παρά τις καταγγελίες για βολέματα, αντιδημοκρατικές αλλά και προσβλητικές συμπεριφορές, και πολλά ακόμη που συνδιαμορφώνουν το συγκεκριμένο “δημαρχικό” μοντέλο, που προηγούμενό του δεν υπάρχει, ο δήμαρχος συνεχίζει απτόητος το έργο του. Τον εξευτελισμό του θεσμού και των δημοτικών συνεδριάσεων, χρησιμοποιώντας στο ακέραιο την τακτική του “άρτος και θεάματα”. Διασκεδάζει προκαλώντας εντάσεις στις συνεδριάσεις προβάλλοντας έτσι την διαφορετικότητά του από το “σάπιο πολιτικό σύστημα”…

Επιζητώντας σε μόνιμη βάση τη δημοσιότητα προκαλεί τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να διστάζει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα των δημοτικών του συμβούλων, να πιαστούν ακόμη και στα χέρια με υπαλλήλους του Δήμου ή δημόσιους υπαλλήλους στο δρόμο, την ίδια στιγμή που παρουσιάζει ένα καινούριο συντριβάνι στην Πλ. Ελευθερίας ή διακοσμεί με κρεμαστά γλαστράκια τις κολώνες φωτισμού στην παραλία.

Δεν διστάζει να συγκρουστεί προκειμένου να χτίσει επικοινωνιακά το προφίλ ενός μονάρχη άφθαρτου και τσαμπουκά, που κάνει τα πάντα για το καλό των υποτελών του υπηκόων.

Εντελώς τυχαία σε όλο αυτό το σχεδόν χρόνο από την ορκομωσία της δημοτικής αρχής, ο εργολάβος που αναλαμβάνει τη διοργάνωση των “events του Μονακό”, είναι πάντα ο ίδιος. Θα είναι αρκετά ικανός μάλλον…

Ταυτόχρονα του φταίνε πάντα οι δημοσιογράφοι. Ένας άφθαρτος πολιτικός τάσσεται απέναντι στο σύστημα των ΜΜΕ της διαπλοκής άλλωστε…

Άραγε πέτυχε να ξεπεράσει το ποσοστό με το οποίο εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο;

Και αν ναι σε αυτό συντέλεσε η συνείδηση του μισού πληθυσμού της πόλης; ο ίδιος; η αντιπολίτευση;

Όπως και να ‘χει πέτυχε εν μέρει τον σκοπό του: να μιλάει όλη η Ελλάδα για την πόλη…Και να γελάει…

Άλλωστε τα κρούσματα “άφθαρτου παληκαρισμού” ήταν αρκετά μέσα σε μόλις 11 μήνες…

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον δήμαρχο που μονοπώλησε τις στήλες ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ με τα κατορθώματά του…

Vectrum