Μισογύνης, σεξιστής και δήμαρχος

Aνακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου! Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.

(“Φέρτε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει τις @γ@μητες”.)

Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Λίγα λόγια από πλευράς σχολιασμού του Vforvolos.gr:  το γεγονός ότι κάποιος έχει με “κόπο” δημιουργήσει ένα lifestyle προσωπείο και είναι γνωστός για τη βραχνή του φωνή καθώς εκτοξεύει τις “shoking” ατάκες του, με αρωγό ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα που πρόσφατα τον τοποθέτησε και σε θεσμική θέση και μάλιστα δημάρχου, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όλων αυτών που τον προβάλλουν και τον χρησιμοποιούν ως μια μαριονέτα που αποκοιμίζει τηλεθεατές με χυδαία αστειάκια τύπου “τι λες μωρή κουλή”, δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να επιτίθεται σε εργαζόμενους και μάλιστα με σεξισμό, όταν του χαλάνε την “σούπα” και δεν υποκύπτουν κάνοντας τα στραβά μάτια, προκειμένου να ισοπεδωθούν όλα στον βωμό της τηλεθέασης, της αυτοπροβολής και του εφέ.

Βέβαια, όσο αυτό το επικοινωνιακό προφίλ του εν λόγω κυρίου “πουλάει” στην κοινωνία και προκαλεί γέλιο η χυδαιότητά του, άλλο τόσο θα μπορεί ο ίδιος και οι ομοίοι του να προσβάλλουν εργαζόμενους και να μην κουνιέται φύλλο. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει καλά πως έχει συνεργούς του κάθε έναν από εμάς που θα γελάσει με την οποιαδήποτε συμπεριφορά, όταν την πλασάρει επικοινωνιακά ως ο δήμαρχος που γράφει κανόνες και εργαζομένους, προκειμένου να κάνει αυτό που ο ίδιος θέλει.