Εξαφανίστηκε το Noor1 καθώς και ο κύριος μεταφραστής Ινδών μαρτύρων – εντοπίστηκε το καράβι

Το Noor1, το πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης και στο οποίο εμπλέκεται και ο χρυσαυγίτης βουλευτής και κατηγορούμενος στη μεγάλη δίκη των ναζιστών Νίκος Κούζηλος, εξαφανίστηκε από το λιμάνι της Ελευσίνας. Έτσι απλά εξαφανίστηκε ένα ολόκληρο πλοίο.

Για την ακρίβεια ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας είχε ενημερώνει το λιμεναρχείο πως υπάρχει περίπτωση να σπάσουν τα σχοινιά που κρατούν το πλοίο στο λιμάνι εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

Σκάφη του Λιμενικού, μαζί με ρυμουλκό, ψάχνουν το πλοίο για να το μεταφέρουν πάλι στο λιμάνι, αν το βρουν.

Επίσης, επιβάλλεται να σημειωθεί ότι ένας από τους μεταφραστές των Ινδών μαρτύρων της δίκης, και μέλη του πληρώματος, έχει να δώσει σημεία ζωής από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι διερμηνέας στα δικαστήρια εδώ και 13 χρόνια ενώ επίσης δεν πρέπει να παραβλεφθούν και οι δύο «τυχαίοι» θάνατοι εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Αντιγράφουμε από την καθεστωτική εφημερίδα «τα Νέα»:

«Ενας από τους τούρκους κατηγορουμένους, ο οποίος είχε δηλώσει φόβους για τη ζωή του, πέθανε στη φυλακή. Αλλοι συνέδεσαν τον θάνατό του με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε λόγω χρόνιας παραπληγίας, τα οποία προφανώς επιδεινώθηκαν στον χώρο των φυλακών, ενώ κάποιοι άλλοι έθεταν και εξακολουθούν να θέτουν σοβαρά ερωτήματα για την κατάληξή του.

Δεν είχαν περάσει εξάλλου παρά μόλις τρεις μήνες από τότε που είχε βρεθεί νεκρός σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης ένας Ιρανός ο οποίος είχε καταφέρει εγκαίρως να διαφύγει από τα δίχτυα της Αστυνομίας. Οι δύο τυχαίοι (;) θάνατοι ήρθαν να προστεθούν στο σκηνικό της ιστορίας».

Το πλοίο ανήκει στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και μεγαλοαφεντικό Βαγγέλη Μαρινάκη.

kollectnews

Μετά από επιχείρηση του λιμενικού το Noor1 βρέθηκε και επιστρέφει στο λιμάνι της Ελευσίνας! Αναμένεται ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αποκάλυψε το SDNA τα σκοινιά που είχαν δέσει το πλοίο έσπασαν και το Noor1… ξεκίνησε το νέο του ταξίδι! Ρυμουλκά βγήκαν στα ανοιχτά για να το εντοπίσουν και να το επιστρέψουν στη θέση του και τελικά η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία!

sdna