Μαζικές διακοπές ρεύματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά στη Μαγνησία

Φαίνεται πως η ανακοίνωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ για διακοπή ρεύματος σε 100000 νοικοκυριά ήταν τυπική, καθώς οι διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και τρεις βδομάδες.

Συγκεκριμένα στη Μαγνησία έχουν ήδη συμβεί εκατοντάδες διακοπές με ρυθμό περίπου ανά 50 ως 60 τη μέρα.

Οι αιτήσεις επανασύνδεσης αντίστοιχα δεν φτάνουν ούτε το 50% των διακοπών.

Η ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς της κάνει λόγο για κακοπληρωτές “που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρυθμίσουν τις οφειλές, που μπορεί να γίνει από 36 ως 60 δόσεις”.

Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στα νοικοκυριά που έγινε η διακοπή ρεύματος να πληρώσουν έστω και με δόσεις;

Συνυπολογίζεται ότι σε ένα σπίτι όπου υπάρχει μόνο ένας εργαζόμενος και παίρνει μισθό από 1000 – 700 ευρώ, το κατά πόσο μπορεί να καταβληθεί το ποσό του υπερτιμολογημένου ρεύματος;

Θεωρείται κακοπληρωτής συνεπώς κάποιος που δεν έχει κάνει ρύθμιση και ταυτόχρονα δεν έχει ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο, άσχετα αν το ίδιο άτομο καλύπτει διατροφικές και καθημερινές ανάγκες ολόκληρης οικογένειας με ένα μισθό.

Οπότε δεν πρόκειται για μια τακτική οικονομικής  “εξυγίανσης” της ΔΕΔΔΗΕ, αλλά για την παντελή έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας από πλευράς κράτους. Άλλωστε σε μνημόνιο αν κάποιος ήλπιζε για το αντίθετο είναι γελασμένος.