Ο σερίφης κατεβαίνει να επιβάλλει το νόμο με τάγμα εφόδου κάτω από τα μπλε φωτάκια

Ενώ η πόλη είναι ολόφωτη από μυριάδες μπλε λαμπάκια, χιλιάδες πολίτες στο Βόλο ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ενώ καθημερινά γίνονται διακοπές ρεύματος σε δεκάδες νοικοκυριά στην περιοχή, ο δήμαρχος σφυρίζει αδιάφορα και δεν αναφέρει από που θα αποπληρωθεί το κόστος στολισμού της πόλης.

Ενώ βγήκαν παράνομα τα δύο χριστουγεννιάτικα πάρκα που ανέθεσε ο δήμαρχος σtον φίλο του εργολάβο, ο δήμαρχος βρίζει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στην περίπτωση του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, απαιτείται άδεια λειτουργίας εγκαταστάσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος παρασκευής και διάθεσης πρόχειρων γευμάτων, των οποίων η βραχυχρόνια λειτουργία μόνο κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Τίθεται επίσης ερώτημα για τις συνθήκες υπό τις οποίες τέτοιου είδους καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν στη συγκεκριμένη υπαίθρια εγκατάσταση.

Στην υπ΄αριθμόν 3268/203769 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ότι ο εκμισθωτής θα αναπτύξει εμπορικές δραστηριότητες και όχι απλά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως αναφέρεται αόριστα στη μίσθωση, και επειδή ειδικά η λειτουργία σοκολατούπολης και εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής εμπίπτουν στο νόμο για λειτουργία καταστημάτων με υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας, δεν είναι δυνατόν να δοθεί άδεια λειτουργίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. (magnesianews)”

Ενώ τοπικοί σύμβουλοι αναφορικά με το κόστος τοποθέτησης του μπλε φωτισμού στην πόλη κάνουν λόγο για 110000 ευρώ και 40000 στον φωτισμό των δέντρων και φυτών στα πεζοδρόμια αντίστοιχα, ο δήμαρχος αρνείται να παραθέσει τα παραστατικά και αναφέρει ειρωνικά για ποσά της τάξης των 2000 ευρώ.

Ενώ πάλεψε να στοχοποιηθεί η φωτισμένη Αργώ στην παραλία στην πορεία της 6 Δεκέμβρη, αναφέροντας δήθεν καλέσματα στοχοποίησής της από τον κόσμο του κινήματος της πόλης, τώρα κάνει λόγο για “πολιτοφυλακή” δική του που θα “μοιράζει σφαλιάρες σε διαδηλωτές”. Τέτοιες δηλώσεις ούτε από τον Πρόεδρο της Χ.Α. δεν έχουμε ακούσει.

Κάνει λόγο για οργανωμένο στην ουσία τάγμα εφόδου στους δρόμους της πόλης, στο οποίο θα συμμετέχει ο ίδιος με τους δημοτικούς του συμβούλους αλλά και 300 “πολίτες”, και θα επιβάλλει το “νόμο” ως σύγχρονος σερίφης του Παλέρμο, ενάντια σε διαδηλώσεις και πορείες στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ως πρώτο στόχο αναφέρει την πορεία στις 18 του μήνα, Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα.

“Δεν θα διανοηθούν ξανά να κάνουν επεισόδια. Εμείς θα αστυνομεύσουμε την πορεία. Εμείς δέρνουμε, δεν κοιτάμε όπως η αστυνομία. Από το δικό μου το χαστούκι φεύγει και το κράνος μαζί. Θα προστατεύσουμε την πόλη οι δημοτικοί σύμβουλοι και 300 πολίτες. Βγαίνουν στο δρόμο και κάνουν πορεία με κουκουλοφόρους. Μη διανοηθούν ξανά να πειράξουν την πόλη θα γελάει ο κάθε πικραμένος. Η αστυνομία δεν συλλαμβάνει ταραχοποιούς, αλλά στην πορεία στις 18 θα είμαστε εκεί. Μόλις εκτραπούνε θα δούμε τι θα γίνει. Δεν θα υπερισχύσουνε οι λίγοι των πολλών. Θα δείτε τι θα γίνει.
Ο Βόλος γι’ αυτούς τελείωσε . Αφού ένα κράτος δεν θέλει να δώσει τέλος στην ανομία 50 τραμπούκων θα δώσουν οι πολίτες.
Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουν. Εμείς χωρίς κράνη θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα δούμε αν εμείς είμαστε αστυνομία και αν εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Φωνή λαού οργή θεού, τελείωσε η ασυλία” ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο σχετικά με τους “οργανωμένους πολίτες” για μπράβους υπαλλήλων των επιχειρήσεων του δημάρχου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ίσως έτσι ξεπληρώνονται τα “γραμμάτια” και τώρα νομιμοποιεί τους υποστηρικτές του κατεβάζοντάς τους στο δρόμο. Ίσως οι μαίανδροι συγκαλυφτούν με το λογότυπο του Δήμου Βόλου, παρολαυτά όλοι γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρεται.

Η στοχοποίηση του κινήματος από το φασισμό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως είναι κατάπτυστη η σιγή ιχθύος που τηρείται από την αντιπολίτευση του δήμου Βόλου, φορείς, συλλόγους (εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο που χαρακτήρισε επικίνδυνες τις δηλώσεις του δημάρχου) και σωματεία της περιοχής, όπως επίσης και η απουσία παρέμβασης της κυβέρνησης απέναντι σε τέτοιες αναγγελίες.

Συγκάλυψη και συνεννοχή λέγεται.

Vectrum