Μάτσο οδηγός απειλεί γυναίκα δείχνοντάς της τα @ρχίδια του, πριν της επιτεθεί – Για την πατριαρχική βία του ελληνα άντρα οδηγού

Ακόμη ένα περιστατικό έμφυλης βίας έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των σεξιστικών επιθέσεων.

Συγκεκριμένα, στον Αλμυρό Μαγνησίας το απόγευμα της Δευτέρας 53χρονος οδηγός Ι.Χ. “λόγω εκνευρισμού” που η 49χρονη οδηγός ενώ προπορευόταν με το Ι.Χ. της “πήγαινε αργά”, αποφάσισε να την προσπεράσει, να της κλείσει τον δρόμο, να της επιδείξει τα αρχίδια του, και στη συνέχεια να της επιτεθεί με μπουνιές και κλωτσιές βρίζοντάς την.

Η γυναίκα κατέθεσε σήμερα Τρίτη μήνυση.

Τα τοπικά ΜΜΕ το ανέδειξαν ως ένα μεμονωμένο περιστατικό “νταή” οδηγού που απλά έγινε ακραίος λόγω εκνευρισμού.

Και εδώ ανασύρονται οι σεξιστικές πεποιθήσεις ότι όλες οι γυναίκες οδηγοί οδηγούν ακατάλληλα (στην πιο ευγενική διατύπωση), ότι είναι εκνευριστικές, πάνε σαν χελώνες, οδηγούν όπως να ‘ναι, είναι ηλίθιες γενικώς και δεν πρέπει να πιάνουν τιμόνι. Ναι, όλα αυτά τα έχουμε ακούσει όλες. Βασικά, τα λένε και γυναίκες αρκετά συχνά σε μια κατάσταση όπου προσπαθούν υποσυνείδητα ή και συνειδητά να εξευμενίσουν την ανδρική εξουσία και να κατηγορήσουν τις αδερφές τους με “αντρικό” τρόπο, ώστε να επιβιώσουν και να ευνοηθούν οι ίδιες μέσα στην πατριαρχία, μέσα στον σεξισμό, μέσα σε ολόκληρο το σύστημα της αντρικής κυριαρχίας. Ακριβώς όπως ο ρουφιάνος στην δουλειά που γλείφει το αφεντικό για να επιβιώνει μέσα στο εργασιακό περιβάλλον αποβλέποντας έτσι στην εύνοια του αφεντικού και σε μια πιθανή αύξηση μισθού, πόστου και οτιδήποτε άλλο.

Το χτεσινό περιστατικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ατόφια έμφυλη βία. Επίδειξη των γεννητικών οργάνων αν έχετε παρατηρήσει σε περιπτώσεις επίθεσης λεκτικής ή σωματικής, κάνουν μόνο άντρες. Ποιοι άντρες όμως; Αυτοί που θεωρούν τα γεννητικά τους όργανα ως σημείο δύναμης αλλά και ως απειλής. Βιασμός λέγεται για όσους ζορίζονται με την λέξη, λέγεται βιασμός. “Σε προειδοποιώ, αν συνεχίσεις να με εκνευρίζεις σε βιάζω.” Κουλτούρα του βιασμού, ένα δυστυχώς συνηθισμένο και κοινωνικά εγκολπωμένο φαινόμενο  στην έμφυλη βία. Στην κοινωνία της πατριαρχίας, που αναπαράγεται και εξελίσσεται αιώνες πριν την σύσταση και επικράτηση του καπιταλισμού, σε ένα περιστατικό έμφυλης βίας, βιασμό, απόπειρα βιασμού, σωματική ή λεκτική επίθεση, η ερώτηση που ακούει πρώτα το θύμα είναι “τι έκανες και τον προκάλεσες;”.

Η συγκεκριμένη οδηγός απλά οδηγούσε όπως εκείνη γουστάρει να οδηγεί και χωρίς να θέτει σε κίνδυνο κανένα άτομο και πλάσμα γύρω της. Ο συγκεκριμένος οδηγός αυτή την ελευθερία της λοιπόν αποφάσισε να την καταστείλει χρησιμοποιόντας την ισχύ του φύλου του. “Είμαι άντρας, γαμώ και δέρνω”. Αν είναι δυνατόν ένας σεξιστής να αποδεχτεί την ελευθερία οποιουδήποτε μη αντρικού λευκού και ελληνικού υποκειμένου. Θα έχανε τον ανδρισμό του με κάτι τέτοιες “υποχωρήσεις”.

Η ευκολία της πράξης του δείχνει ότι έχει ξανακάνει τουλάχιστον μία φορά κάτι αντίστοιχο. Όπως επίσης δείχνει ότι δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, αφού η κοινωνία αποδέχεται τους “νταήδες”. Τι λοιπόν θα έμπαινε ως εμπόδιο στον μάτσο τύπο να δείξει τα αρχίδια του και στη συνέχεια να επιτεθεί σωματικά και λεκτικά στη γυναίκα οδηγό; Ο “νόμος” ή η κοινωνική απομόνωση; Τίποτε από τα δύο. Στο καφενείο μετά τη μήνυση θα ακούσει “καλά της ξηγήθηκες της καριόλας/πουτάνας/οτιδήποτε”, γιατί έτσι επιβραβεύουν πάντα οι πατριαρχικές αγέλες τους “νταήδες” τους, τους βιαστές τους, τους τραμπούκους. Η επιβράβευση σημαίνει συνέχιση ως μέλος της αγέλης.

Αύριο θα είναι κάποια άλλη.

Καμία μόνη της.

Στην τσάντα το μαχαίρι, τα αρχίδια του στο χέρι.

Vectrum