Ανακλήθηκαν οι μηνύσεις για την σεξιστική επίθεση καθηγητή του Π.Θ. στο Βόλο

Για την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη στη 1 στα δικαστήρια του Βόλου σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της φοιτήτριας από τον καθηγητή του τμήματος της Χωροταξίας, ακυρώθηκε η διαδικασία καθώς ανακλήθηκαν οι μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Θ. ο θύτης έχει τεθεί σε αργία. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ξυλοδαρμό φοιτήτριας από υπάλληλο του Ιδρύματος και επέβαλε στον συγκεκριμένο υπάλληλο αναστολή άσκησης καθηκόντων. Η ασφάλεια και η προστασία των φοιτητών και των φοιτητριών και η αυστηρή τήρηση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας ως προς τη συμπεριφορά και το ήθος των υπαλλήλων είναι απαράβατος όρος λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Πηγή: Foititikanea.gr

Έξω από τα δικαστήρια αναρτήθηκαν πανό αλληλεγγύης στην κοπέλα και ενάντια στην σεξιστική επίθεση του μάτσο καθηγητή, ενώ συγκεντρώθηκαν και αλληλέγγυα άτομα μέχρι να υπάρξει η ενημέρωση για την ανάκληση των δύο μηνύσεων.

Φοιτητ(ρι)ες από Χωροταξία αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος έχει ιστορικό άθλιας συμπεριφοράς. Σεξιστικός και εθνικιστικός λόγος, αλκοολισμός, ρητορική μίσους για μετανάστ@ς και αδέσποτα ζώα, προσβλητικός λόγος κ.α  Δεν προκαλεί λοιπόν καμιά έκπληξη που το συγκεκριμένο άτομο προέβη σε μια τέτοια ενέργεια. Παρολαυτά η προσπάθεια συγκάλυψης της σεξιστικής επίθεσης συνεχίζεται με τη διασπορά διάφορων σεναρίων που στοχοποιούν την κοπέλα και όχι τον σεξιστή καθηγητή και την επίθεση.

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή τακτική στην πατριαρχία, όπου η αγέλη του θύτη – είτε είναι η παρέα του είτε η τοπική κοινωνία – τον συγκαλύπτει και στοχοποιεί τη θυληκότητα που κακοποιήθηκε, προκειμένου η “κοινή γνώμη”, το ακροατήριο της αγέλης να αποφασίσει πως ο θύτης είχε άλλοθι, ελαφρυντικά, πως τα αποδεικτιά στοιχεία της ενοχής του δεν είναι αρκετά – συνθέτωντας παράλληλα με όρους slut shaming (προκάλεσε, τσουλάκι κλπ όμορφα της ελληνικής πατριαρχικής κοινωνίας), με επίκληση της “γυναικείας” “υστερίας και υπερβολής” ή συνομωσιολογικών σεναρίων πως το θύμα θέλει να κάνει κακό στην δημόσια κοινωνική / πολιτική εικόνα του θύτη.

Εν προκειμένω η ιστορία δεν κλείνει επειδή η κοπέλα απέσυρε τη μήνυση. Παραμένει ανοιχτό ένα ακόμη περιστατικό σεξιστικής και έμφυλης βίας που πάει να συγκαλυφτεί, με αναπαραγωγή του σεξιστικού οχετού εναντίον της φοιτήτριας.

Κανένα άλλοθι και καμιά ανοχή στον σεξισμό και στην συγκάλυψή του.

V

Διαβάστε το κείμενο που μοιράστηκε από αλληλέγγυα άτομα  εδώ