Ακόμη ένα περιστατικό σεξιστικής βίας στη Μαγνησία με την σιωπή της γειτονιάς

Τα ξημερώματα της Τετάρτης βρέθηκε γυναίκα κακοποιημένη στα σκαλιά εκκλησίας στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας.

Ο θύτης του ξυλοδαρμού είναι ο άντρας με τον οποίο διατηρούσαν σχέση (και όχι κάποιος τυχαίος περαστικός…)  και σε διαφωνία μεταξύ τους την άρπαξε από τα μαλλιά και της κοπανούσε επανειλημμένα το κεφάλι στην πόρτα της εκκλησίας. Η γειτονιά άκουγε καθ’όλη τη διάρκεια του ξυλοδαρμού τις εκκλήσεις της 26χρονης γυναίκας για βοήθεια αλλά σώπαινε συνέννοχα στην κακοποίηση της από τον θύτη. Γύρω στις 2 την βρήκαν οι γονείς της  που την αναζητούσαν. Ο θύτης την είχε ήδη εγκαταλείψει χτυπημένη στα σκαλιά της εκκλησίας. Η 26 χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου και εκεί μπόρεσε να πει τι συνέβη. Είναι τραυματισμένη σε πρόσωπο, χέρια και σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ έχει αιματώματα στο μέτωπο και στον αυχένα

Το Νοσοκομείο Βόλου ενημέρωσε την Αστυνομία για τον τραυματισμό και οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βελεστίνου αναζητούν το δράστη.(από άλλο μμε)

Κανένα σοκ δεν προκαλεί ούτε η συνέννοχη σιωπή – συγκάλυψη της γειτονιάς ούτε η μισογύνικη σεξιστική επίθεση. Τέτοιες επιθέσεις επιτελούνται πάνω σε θηλυκά κορμιά με τη συνέναιση μιας ολόκληρης πατριαρχικής κοινωνίας, με την ανοχή απέναντι στον σεξισμό και την ματσίλα, με την συγκάλυψη και την αναπαραγωγή της σεξιστικής βίας.

Αν θύτης ήταν κάποιος μετανάστης τώρα θα είχε ξεσηκωθεί όλη η χώρα να φωνάζει για βιαστές και θα δήλωναν συμπαράσταση στο θύμα της σεξιστικής επίθεσης. Τώρα όμως ο μάτσο είναι “ημεδαπός”, όπως γράφουν και τα αστυνομικά δελτία, κα όταν της κοπάναγε το κεφάλι στην πόρτα η γειτονιά σώπαινε.

Vectrum