Αρπαχτες εν καιρω κρισης, με θυματα τα Ελληνικα αδεσποτα

©Αρπαχτες εν καιρω κρισης, με θυματα τα Ελληνικα αδεσποτα…

Ναι, οπως καλα το διαβαζετε… ΑΡΠΑΧΤΕΣ. Μπροστα στο θεμα της διαχειρισης των αδεσποτων ζωων, οι περισσοτεροι δημοι της χωρας μας δηλωνουν με τον τροπο τους εντελως ανικανοι. Διευκολυνονται στην ιδεα να αναλαβει την δουλεια τους καποιος ιδιωτης, ο οποιος στην κυριολεξια θα παιξει το ρολο του μπογια και θα τους απαλλαξει απο το προβλημα???

Το ζητημα ειναι τεραστιο… Και θα μπορουσε να εχει λυθει απο χρονια. Γιατι εδω και παρα πολυ καιρο, οι δημοι επαιρναν επιδοτησεις γι’ αυτη τη δουλεια και δουλεια δεν γινοταν… Και βεβαια με το συγκεκριμενο προβλημα να διαιωνιζεται, εις τους αιωνες των αιωνων.

Το τραγικο ειναι οτι καποιοι ειναι σε θεση να διαχειριζονται δημοσιο χρημα, να το διαθετουν οπως το διαθετουν και αποτελεσμα να μην υπαρχει. Το ακομα φρικτοτερο ειναι οταν αυτο το χρημα κατασπαταλαται.

Ας παμε σε ενα γνωστο θεμα των τελευταιων ημερων. Στη διαχειριση των αδεσποτων ζωων, που εχει αποφασισει να εφαρμοσει ο δημαρχος Βολου… Και οχι βεβαια μονο αυτος. Ειναι η αναθεση του εργου του δημου σε ιδιωτικη εταιρεια… Και οπως γνωριζετε, κανενας ιδιωτης δεν δουλευει τσαμπα και επιπλεον κοιταει να βγαλει οσα μπορει περισσοτερα… Και ο καθε δημαρχος προσπαθει με καθε τροπο να τον βοηθησει επανω σε αυτο. Οταν αυτο αφορα καποια υπηρεσια που μπορει να προσφερει ο ιδιωτης, ισως να μην ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Οχι οτι σημαινει οτι ειναι σωστο να γινεται. Οταν ομως αφορα ζωντανους οργανισμους, τα πραγματα αρχιζουν να γινονται πολυ δυσκολα. Γιατι μπροστα στο κερδος του ιδιωτη, δεν υπαρχει τιποτα και κανεις. Που σημαινει οτι τα ζωα δεν θα χαιρουν και των καλυτερων συνθηκων…

… Και αντι να διδαχθουμε απο πρωτερες εμπειριες μας (Ολυμπιαδα 2004) και να αποδειξουμε ποσο… πολιτισμενη χωρα ειμαστε διχως αδεσποτα, λες και εκει φαινεται ο πολιτισμος του ανθρωπου, εξαφανιστηκαν τα αδεσποτα, στα οποια εγιναν και ευθανασιες και ασυλοποιηθηκαν, χωρις επιστροφη και καποια αλλα εφυγαν σωρηδον στοιβαγμενα για το εξωτερικο, με την προφαση του… παραδεισου, που ευαγγελιζονται καποιοι, με αγνωστη τυχη. Μαλλον ο παραδεισος ηταν ο τελικος τους προορισμος, αφηνοντας τον ματαιο αυτον κοσμο. Γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν μας απαντησε ΠΟΤΕ τι απεγιναν. ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ, ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ.

Με γνωμονα και πρωτερη εμπειρια την Ολυμπιαδα του 2004, ο μπογιας επιστρεφει δριμυτερος, για να ξαναδιαχειριστει το ζητημα. Μηπως ομως θα πληρωθουν πολυ ακριβα οι υπηρεσιες του, οι οποιες δεν θα ειναι και οι καλυτερες??? Γιατι αυτα τα χρηματα που θα διατεθουν, δεν μπορει να τα διαχειριστει καθε δημος και να τα διαθεσει σε υποδομες και φροντιδα για τα αδεσποτα και να του περισσεψουν κιολας και για αλλες ενεργειες στο δημο του???

Τοο τι γινεται, το τι συμφωνιες “Μεταξυ μας, Μεταξα”, το τι υποσχεσεις και το τι αρπαχτη εχει να γινει, δεν λεγεται. ΓΙΑΤΙ ΑΡΠΑΧΤΗ ΕΙΝΑΙ. Θα φυγουν απο τη μεση τα αδεσποτα, θα δοθουν τα χρηματα και το προβλημα θα παραμενει αλυτο. Τα αδεσποτα θα ξαναεπιστρεψουν παλι και τοτε θα βρεθει καποιος αλλος ιδιωτης, που θα αναλαβει το εργο και θα πηγαινει λεγοντας.

Δεν ειναι μονο η ανευθυνοτητα, η αναλγησια, η αναισθησια και η απαθεια. Ειναι κατι χειροτερο. Δεν υπαρχει τσιπα, δεν υπαρχει φιλοτιμο, δεν υπαρχει ντροπη σε τιποτα και για τιποτα. Ολοι στηριζουν ενα συστημα χρονων, σαθρο και σαπιο και δεν θελουν να ξεφυγουν βημα απο αυτο.

Πολλες φορες εχουμε αναρωτηθει, εαν θα μπορουσε ποτε να υπαρξει ενας απο αυτους να κανει το αυτονοητο. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟΣ???

Μια ζωη οι δημοι ειναι καταχρεωμενοι και τοσα λεφτα θα πει κανεις πως τρωγονται??? Ελα ομως που τρωγονται, κατω απο περιεργες συνθηκες αρπαχτης, σπαταλης, τσεπωματος, κακης διαχειρισης, κακης τακτικης και τα τελευταια χρονια εντολες και δεσμευσεις μνημονιακες και παει λεγοντας…

… Και ολες αυτες οι… πολιτισμενες χωρες, οι οποιες αυτη τη στιγμη διαφεντευουν και δινουν εντολες, να γινουμε σαν και αυτους. Αφου εξαφανισαν τα αδεσποτα του τοπου τους με ευθανασιες, γιατι ετσι διαχειριστηκαν το προβλημα τους. Τοσο απλο ηταν… Θελουν να τους μοιασουμε. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ???

Η επελαση των βαρβαρων και η συνεργασια του κρατους και των φορεων με αυτους, μονο προβληματα θα φερουν και οχι λυσεις…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ