Ηλεκτροπληξία κοινωνικής αναλγησίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι απροειδοποίητες διακοπές ρευματος σε εκατοντάδες νοικοκυριά “κακοπληρωτών” καθημερινά.

Συγκεκριμένα κακοπληρωτές από την Διοίκηση της ΔΕΗ θεωρούνται συμπολίτες που κατέβαλλαν έναντι ποσά στην τράπεζα της συνολικής οφειλής του λογαριασμού.

Κακοπληρωτές θεωρούνται και όσοι δεν μπορούν να μπουν σε ρύθμιση δόσεων, καθώς για να ξεκινήσει η ρύθμιση προαπαιτούμενο είναι η καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και κατόπιν η ρύθμιση των δόσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν νεοι λογαριασμοί.

Χωρίς καμιά προειδοποίηση οι διακοπές πραγματοποιούνται από εργολάβο καθημερινά. Οι αιτήσεις επανασύνδεσης δεν φτάνουν το 50% των αντίστοιχων διακοπών, καθώς ελάχιστοι μπορούν να μπουν σε ρύθμισης αποπληρωμής της συνολικής οφειλής.

Ταυτόχρονα έχουν επανεμφανιστεί ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτροδότησης με “φτηνότερες” παροχές που στοχεύουν κυρίως συνταξιούχους. Θυμηθείτε μόνο το σκάνδαλο της Energa…

Είναι αξιοθαύμαστη η απόφαση της ΔΕΗ να εξοικονομήσει έτσι χρήματα. Είναι αξιοθαύμαστη η κοινωνική ευαισθησία του κράτους για τους ανθρώπους που εξαθλιώνονται καθημερινά από την φτώχεια και την ανεργεία.

Από τους επικείμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις μαζικές διακοπές ρεύματος, έχουμε πάθει ηλεκτροπληξία κοινωνικής αναλγησίας σε ένα Κράτος “Πρόνοιας” και “Δικαίου”.

Vectrum